YouTube videó készítés – ezért a legjobb marketing eszköz

A videó készítés nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek. Kedvelik a médiafogyasztók, akik gyorsan és egyszerűen jutnak hozzá hasznos információkhoz, a cégek pedig az egyik leghatékonyabb marketing eszközként építik be üzleti stratégiájukba. Ha most vágnál bele a videó készítésbe, vagy már van néhány multimédiás kontented, ebből a cikkből megtudhatod, miért fontos, hogy a YouTube videókat is készíts.

 

Miért olyan fontos a YouTube videó?

 

A médiapiac nagyon hasonlóan működik, mint a termékek és a szolgáltatások piaca. A gyártók arra törekednek, hogy a potenciális vásárlók igényeit kielégítsék – vagyis azt gyártsák, amire van kereslet.

Így van ez a tartalommarketingnél is – mindenki igyekszik megfelelni az elvárásoknak, ott és azt publikálni, ahol és amire várhatóan igény lesz.

Ma az a kontent típus, amely a legnagyobb népszerűségnek örvend, a multimédia, a leglátogatottabb platform pedig a YouTube.

 

Mi áll a YouTube videók trendje mögött?

 

Az okostelefonok elterjedésével és egyre „okosabbá” válásával az emberek már a mobiltelefonjaikon is szuper minőségű videókat tudnak lejátszani.

Míg korábban a videónézés kizárólag a számítógép előtt ülve történhetett meg, és inkább a munkaidőn kívüli órákra korlátozódott, ma már szinte bárhol, bármikor elindíthatunk YouTube videókat az okostelefonunkról.

Reggel, amikor a buszon ülünk munkába menet, ebédszünetben, a hivatali várakozás közben, az orvosi rendelőben stb.

Szép lassan a videómegosztó felületek a mindennapjaink szerves részévé váltak, és ma már akár tájékozódni, vásárolni vagy szórakozni szeretnénk, a YouTube az egyik első számú platform, ahonnan az információkat beszerezzük.

 

YouTube marketing

 

Idővel a cégek is rájöttek, hogy a YouTube videók hatékonyan működő marketing eszközök, hiszen több érzékszervre és az érzelmekre is hatnak, és egyszerű, gyors információmegosztást tesznek lehetővé – ráadásul mindezt egy olyan felületen, ahol rengeteg ember jelen van.

A YouTube ma a második legkeresettebb weboldal, és a statisztikák azt mutatják, hogy évente jelentősen nő a regisztrált felhasználók száma (2023-ban meghaladta a 2,3 milliárdot – és ebben nincsenek benne azok, akik regisztráció nélkül YouTube-oznak).

Ráadásul a keresőmotorok közül is „ezüstérmes” a YouTube, vagyis, ha gondot fordítasz a keresőoptimalizálásra is, ugyanúgy növelheted vele az organikus elérések számát, mint a Google esetében.

Összegezve az elmondottakat: ha szeretnéd cégként elérni és megszólítani a célcsoportodat, akkor erre a YouTube videó az egyik legjobb megoldás.

 

Hatékony tartalommarketing YouTube videókkal

 

A YouTube videókat számtalan módon felhasználhatod – készíthetsz belőle mikrotartalmakat, képezhetik blogcikkek alapját, megoszthatod őket a social mediában, idézhetsz belőlük, kiküldheted a linket hírlevélben, e-mailben stb.

Ha profi videókat szeretnél, és igazán hatékonnyá tennéd a tartalommarketingedet, bízd a feladatokat egy profi marketing ügynökségre!

Vélemény, hozzászólás?