reggelik

Reggeli ötletek a jobb teljesítményért!

Reggelizz úgy, mint egy király! – tartja a mondás, és a táplálkozástudósok valóban egyetértenek abban, hogy a reggeli a nap fontos étkezése, amelynek elhagyása napjainkban igen elterjedt rossz szokás. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli, amely a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez szükséges energia biztosításával megalapozza a teljesítményünket.

Mire vége az éjszakai alvásnak, testünk elhasználja az elraktározott glükózt, így a reggeli dolga, hogy agyunkat üzemanyaggal lássa el. Számos tanulmány bebizonyította, hogy a reggeli elhagyása a napi energiabevitel csökkenéséhez vezet, mert így lényegesen kevesebb fehérje, telített zsírsav, vitamin és ásványi anyag jut be a szervezetbe, mint azoknál, akik rendszeresen reggeliznek. Sajnos mindezek tudatában mégis hajlamosak vagyunk pont a reggelit kihagyni, azonban nagyon sok olyan reggeli ötlet van, aminek az elkészítése alig vesz fel időt.

A reggeli ötletek között van a rántotta különböző változata, ami gyakorlatilag tartalmazza mindazt az tápanyag mennyiséget, amelyre a délelőtt folyamán szükségünk lehet. A reggeli ötletek közül legjobb, ha olyat választunk, amely egészséges, összetett szénhidrátokat tartalmaz sovány fehérjével. Például ilyen lehet a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárú sovány sajttal, túróval, tejjel. A nap megfelelő indulásához feltétlenül szükség van a reggeli étkezésre, ugyanis ébredés után a legalacsonyabb a vércukorszint. A cukorháztartás karbantartása- és az egészségünk érdekében pedig nagyon fontos, hogy munkába és iskolába indulás előtt együnk valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük