Műanyag ablak beszerelése

Műanyag ablak beszerelése lépésről-lépésre

A műanyag ablakok beszerelése a legtöbb régi típusú épületben rendkívül jó ötlet, hiszen így növelni lehet az ingatlan értékét, valamint jobb lesz a hő- és hangszigetelés is a lakásban. Mivel még mindig rengeteg ingatlanban vannak régi típusú ablakok, így ezek nemcsak a szigetelést nem tudják optimálisan ellátni, hanem például a fal körül penészfoltok is megjelenhetnek, amely hosszútávon káros az egészségre. A műanyag ablak beszerelésének első lépése a felmérés, vagyis pontos méreteket kell meghatározni a nyílászárókat illetően.

Ezt a folyamatot általában a cégek ingyen végzik el, de megtehetjük mi magunk is, azonban a pontosság érdekében ajánlott ezt a lépést is szakemberre bízni. A műanyag ablakok beszerelése nem történhet meg addig, míg a régit nem távolítottuk el.

Ez lenne a munkafolyamat második lépése, amikor az ablakszárnyakat és eltávolítják a takaróléceket, majd a redőnyt, esetleg a szúnyoghálót. Ez a munkafolyamat a legpiszkosabb, valamint előfordulhat a fal, vakolat sérülése, de ha az ablakcserét megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik, akkor gyakorlatilag gördülékenyen és nagy kosz nélkül kiveszik a szerkezetet. A műanyag ablakok beszerelése tulajdonképpen az új ablak beemelését jelenti a régi helyére. A tokot ékekkel rögzítik, hogy be tudják állítani a kellő vízszintes/függőleges pozíciót, majd a tok méretétől függően oldalanként speciális ablaktok-rögzítő csavarokkal odafúrják. Ezt követően az illesztési hézagot a fal és a tok között PUR habbal kitöltik.

A megkötött purhab nagyon jól szigetel hideg és meleg ellen, valamint magas hangszigetelő hatással rendelkezik, átfesthető, vakolható. Ha a PUR hab megkötött, akkor felteszik az ablakszárnyakat az ablaktokra, felszerelik a kilincset és a takaróléceket.

Vélemény, hozzászólás?