társasjáték megjelenések

Ilyen új társasjáték megjelenések voltak 2022-ben: te melyiket szerezted már be?

A tavalyi év is számtalan újdonsággal kecsegtette a társasjáték-rajongókat, és ha minden igaz, 2023 sem lesz különb! A legújabb játékok megjelenéséig érdemes szemezgetni 2022-es felhozatalból, hiszen az előző esztendőben sem volt hiány az izgalmas és szokatlan társasjátékokból. Kiválasztottunk néhány nagysikerű társast a tavaly megjelentek közül, melyeket egyszerűen ki kell próbálnod, ha szeretsz játszani!

Ha szereted az drámai fordulatokat és vonz az 1940-es évek Amerikája, neked való a Bűnügyi Krónikák társas Noir kiegészítője. A történet Los Angelesben játszódik, ahol nyomoznotok kell a játék során. A kiegészítőnek hála 4 új bűntény okát kell felderítenetek, új karakterek segítségével és természetesen vadonatúj helyszíneken. Azoknak ajánlatos elsősorban a Bűnügyi Krónikák bármelyikét beszerezni, akik rajonganak a rejtélyek megoldásáért. Ez a játék vérbeli nyomozóknak való!

Minden az, aminek hangzik? Azt látod, amit hallottál, vagy azt hallod, amit látsz? A Süti, sapi, taco, pizza, ajcsi egy rendkívül egyszerű szabályokon nyugvó, mégis nagyon pörgős partijáték. Minden játékos egymás után csapja le a kártyáit, miközben azonnal ki kell bökniük a soron következő kifejezést – ha a szó és a kártya passzol, azonnali reakció várt a játékosoktól. Aki a leglassabb, az viszi a kártyákat. Kiváló választás azoknak, akik nem szeretnek a hosszas szabályzatokkal bíbelődni, de szívesen játszanának egy jót a baráti társasággal vagy a családdal. Koncentráció- és reflexfejlesztő játék. És nagyon, de nagyon mókás helyzeteket tud szülni!

Asszociációs játék, ami együttműködést igényel, de szavakat különösebben nem használhattok? Igen, a Nyilván pont ilyen. A feladat, hogy minden résztvevő válasszon az asztalra kiterített kártyák közül egyet titokban, és figyelni kell a többiekre, hogy a választások véletlen se üssék egymást. Hangolódjatok össze!

2022-ben megjelent a már nagyon régóta áhított Stranger Things sorozat hivatalosan jegyzett társasjátéka. A játék sztorija, hogy felvegyétek a harcot az Elmenyúzóval. Ő az, aki emberekből próbál sereget verbuválni abból a célból, hogy elfoglalja a Földet. A csavar, hogy néhány játékos már a játék kezdetekor az Elmenyúzó hatalma alatt áll, azonban nem lehet tudni, hogy kik az érintettek. Az Épelméjűeknek kell ellenállni, és visszaverni a támadó sereget, Megszálltként pedig minél több Épelméjűt kell a hatalmatok alá hajtani.

A stratégiajátékok kedvelőnek ismerős lehet az After the Empire. Lényege, hogy megvédd népedet a nagy birodalom bukása után – úgy, hogy Te, egy kicsiny és aránylag jelentéktelen királyság vezetője vagy. A fosztogatások mindennapossá válnak, és még a szomszéd uralkodókkal se vagy jóban… egyedül nehéz lesz, de meg kell próbálod – hozz létre egy új birodalmat az előző romjain!

Idén is számtalan új játékot dobnak majd piacra, melyek nagy része magyarul is elérhető lesz. A Gémklub weboldalán mindig könnyen követheted az új társasjáték megjelenéseket – légy résen, és 2023-ban is próbálj ki valami újat!

Vélemény, hozzászólás?