Sikeres regisztráció!


Jó hírünk van! Sokak kérése alapján meghosszabbítottuk a pályázatok leadási határidejét 2019. március 30-ig. Várjuk a dalokat.

Szavazás

A 6 felkért előadó szerzeményére, illetve az 5 kiválasztott dalra 2019. április 10-től várjuk a szavazatokat.
Szavazni április 25-én éjfélig lehet.

Budapest Dal 2019. Dalszerző pályázati kiírás

A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal hirdeti meg a BUDAPEST DAL 2019 pályázatot. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. A projekt kapcsán 6 ismert előadó kapott felkérést, a felkért előadók mellett 5 hely marad szabadon a BUDAPEST DALA 2019 címért. Jelen kiírt pályázat a gálakoncerten történő fellépésre és a Budapest Dal kiadvány öt szabad helyére szól.

Inspiráció: Fővárosunk számtalan dalt ihletett már. 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, mely jeles alkalomból keressük 2019-ben azokat a dalok at, melyek sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalok. Szövegükben nem feltétel, hogy a sport megjelenjen, cél, hogy dinamikájuk mozgásra inspiráló legyen. Előnyt élveznek azok a dalok, melyek a fővárosunkról szólnak, még akkor is, ha a Budapest szó nem is hangzik el. Egy dal, ami nem bántó, nem megosztó, nem kirekesztő. Egy dal, amit, ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki Budapesten él, élt vagy a jövőben itt szeretne élni.

Az alábbi pályázati feltételeknek mindenben megfelelő előadók, szerzők nevezési határidőig beérkezett műveiből 2019. március 30-ig szakmai előzsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek megjelennek a Budapest Dal kiadványban. A szakmai szavazatok alapján pedig egy dal megnyeri a különdíjat, mely a Budapest Dal címen felül pénzjutalmat is jelent (1.000.000 Ft).

Előadók


Teljes pályázati anyag

Teljes pályázati anyag letöltése

Sajtóanyag

Sajtóanyag letöltése

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény letöltése